F E S T I V A A L I K L U B I

REAKTIO festivaaliklubi järjestetään vuonna 2015 yhteistyössä Jyväskylän kesä -festivaalin kanssa.

torstaina 9.7.2015 klo 21:00 (noin 60 min.)

Ravintola Figaro winebistro, Asemakatu 4

Liput alkaen 10€, K18

http://jyvaskylankesa.fi/ohjelma/tatu-ronkko-i-play-your-kitchen-in-a-bar-k18/

HUOM! Katsomopaikkoja vain noin 50, joten ole nopea ja hanki lippusi heti

 

ESIINTYJÄT:

TATU RÖNKKÖ, I Play Your Kitchen in a Bar, kesto noin 45 min.

Viimeiset kaksi vuotta lyömäsoitinvelho Tatu Rönkkö on soittanut improvisoituja soolokonsertteja yksityisihmisten keittiöissä, pelkästään kustakin paikasta löytyviä esineitä soittimenaan käyttäen. Rönkkö soittaa keittiötäsi nyt baarissa!

Kesän konserttiin ihmiset saavat tuoda mukanaan yhden keittiöesineen. Lahjoitettuja välineitä ei välttämättä saa takaisin yhtenä kappaneena, sillä ei ole sanottua, että ne säilyvät esityksessä ehjinä. Arkisia uhrauksia taiteen nimissä!

I Play Your Kitchen -projektinsa lisäksi Rönkkö työskentelee aktiivisesti asuinkaupungissaan Berliinissä esiintyen jatkuvasti ympäri Eurooppaa. Hän on soittanut rumpuja muun muassa kansainvälisesti menestyneessä tanskalaisyhtye Efterklangissa ja helsinkiläisessä Elifantreessa.

https://vimeo.com/95547313

 

ROI VAARA, ääniperformanssi, kesto noin 10 min.

Ensimmäisenä performanssitaiteilijana Ars Fennica-palkinnon voittanut Roi Vaara kuuluu Suomen tunnetuimpiin ja kansainvälisimpiin performanssitaiteilijoihin. Yksi hänen tunnetuimmista teoksistaan on Valkoinen mies, jossa valkoiseksi lateksilla maalattu, attashea-salkkua kantava mies näyttäytyy Helsingin katukuvassa ja osallistuu yllättäen kansainväliseen taidekriitikoiden konferenssiin. Jyväskylällä, kaikista maailman paikoista, on hänelle erityinen merkitys. Roi Vaara asui Jyväskylässä muutaman vuoden 70-luvun puolivälin jälkeen. Sittemmin Roi Vaara on palannut Jyväskylään useissa yhteyksissä. Nyt Roi Vaaralta on luvassa taas jotakin ihan uutta!