Kaupunkikerroin

Kaupunkikerroin_logo
Reaktio festivaali on vuonna 2015 osana Kaupunkikerroin -tapahtumakokonaisuutta.

KAUPUNKIKERROIN –tapahtumakokonaisuuden esittely:

Uusi ja yllätyksellinen tapahtumakokonaisuus Kaupunkikerroin elävöittää Jyväskylän keskustan julkista tilaa ja tuo taidetta kaupunkilaisten arkeen. Kesä-lokakuun aikana tapahtuma nostaa valokeilaan taidemuotoja, joita alueella on harvemmin nähty: katu-, kaupunki-, media-, sana- ja performanssitaidetta. Luvassa on muun muassa pesugraffititeos Lutakon aukiolle, joka toteutetaan yhteistyössä kirjailija Olli-Pekka Tennilän sekä taiteilija Jukka Silokunnaksen kanssa. Pesugraffiti-tekniikkaa ei ole tietääksemme Jyväskylässä vielä tehty koskaan.

Katutaiteen huippunimet, kuten Arabian muraalitaiteilija Jukka Hakanen, maalaavat keskustassa sijaitsevia sähkömuuntamoita katutaideprojektissa. Toista kertaa järjestettävä, tajunnanräjäyttävä esitystaiteen Reaktio-festivaali (6.-12.7.2015) tarjoilee hämmentävän cocktailin performanssia, nykytanssia ja äänitaidetta pääesiintyjänään performanssitaiteen huippunimi Roi Vaara. Kaupunkitaiteen näyttelyssä sen sijaan huomiota herättää mm. Timo O. Nenosen teos ”Kiinni jossakin”, joka koostuu yli 150 metriä pitkästä puukettingistä. Lokakuussa kansainvälistä uraa tekevä taiteilijapari Andy&Merja hämmästyttää teoksellaan, joka koostuu ilmalla täytettävistä rakenteista ja valosta. Kaikkia aisteja herättelevää mediataidenäyttelyä pääsee ihailemaan Galleria Ratamossa 18.6.-12.7.2015. Galleria Ratamon taiteilijat ovat Merja Nieminen & James Andean sekä Juhana Moisander.

http://www.jyvaskyla.fi/ratamo/info/tiedotteet/2/0/76247

Julkisessa tilassa esitettävä taide toimii kaupunkilaisten kokoonkutsujana ja kaupungin maamerkkinä sekä lisää kaupunkiympäristön viihtyisyyttä. Julkisen taiteen äärelle on vapaa pääsy ja se on saatavilla jokaiselle. Kaupunkikerroin –tapahtumakokonaisuus on osana kuvataiteen juhlavuoden ohjelmistoa.

Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskus, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Taidemuseo, Galleria Ratamo, Jyväskylän Energia, Jyväskylän Kesä -festivaali, Valon kaupunki -festivaali, Scandic Jyväskylä, Jyväskylän taiteilijaseura, Keski-Suomen kirjailijat ry, Jyväskylän Kangas sekä Kuusankoski Oy.

KAUPUNKIKERROIN-tiimi:

Hankkeen toteutumisesta vastaa Taiteen edistämiskeskus ja visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen. Muut tiimin jäsenet ovat kuvataiteilijat Jonna Jantunen sekä Jukka Silokunnas. Ilman heitä tapahtumaa olisi ollut mahdotonta järjestää näin laajana.

www.kaupunkikerroin.com

Timo O

 

andyandmerja

 

Jukka

Kaupunkikerroin_markkinointikuva2Kaupunkikerroin_markkinointikuva6.pieni